Η ζωή είναι το τώρα!

Πόσες φορές αναβάλουμε κάτι για αύριο, μια χαρά μας για αργότερα,κάτι που λαχταρούσαμε καιρό για μια στιγμή που θα νιώθουμε πιο έτοιμοι; Αυτή η στιγμή όμως πολλές φορές περνά και χάνεται, όπως γοργά τρέχουν οι δείκτες του ρολογιού μας. Οι στιγμές δε γυρνάνε πίσω. Για πολλές αποφάσεις μας η ζωή είναι το τώρα, το σήμερα! Ζήσε!

Το παρακάτω κείμενο μαζί με τις πανέμορφες φωτογραφίες ανήκουν στη δική μας Ξένια. Η Ξένια είναι μια ολοκληρωμένη, έντονη (bold ΄όπως λένε και οι αγγλόφωνοι) προσωπικότητα, με απόψεις κοφτερές και υπέρλαμπρες, γεμάτες θετική ενέργεια και τόλμη. Έτσι την γνωρίσαμε, έτσι την αγαπήσαμε και μας ταίριαξε τόσο πολύ στο team του blessed.gr! Ειναι ενα blessed πλάσμα που αξίζει να γεμίσεις τις αποσκευές σου με τις σκέψεις και τις συμβουλές της! Enjoy… xx

Η-ζωή-είναι-το-τώρα!-Marilia-Makri-Xenia-Berberidou-blessed.gr-Λισαβώνα

Έχω πάει κάμποσες φορές Λισαβώνα αλλα η μακράν αγαπημένη μου φορά ήταν τον περασμένο Μάιο.

Τότε έτυχε να έχω πρώτη φορά στη ζωή μου μια ανοιξιάτικη αλλεργία (και ετρεμα όλη τη βδομάδα μη το τεστ μου βγάλει κορόνα και δεν μπορέσω να ταξιδέψω). Απ’το αγχος μου λοιπόν-και το αδύναμο ανοσοποιητικό- έβγαλα και 4(!!)τεράστιους επειχιλιους έρπητες Τα χείλη μου ήταν τόσο παραμορφωμένα σαν αποτυχημένα filler που είχαν σκάσει, συν την πρησμένη μύτη απ’ το φύσημα (είναι που είναι φαντασου πως έγινε) φαινόμουν ενα χαλι.

Θα μπορούσα να ξενερώσω, να μη θελω να με δει ανθρωπος, να σκέφτομαι συνέχεια αν φαίνεται το χάλι και πως θα το κρύψω, ακόμα να προφασιστώ και την αλλεργία και να τη βγάλω στο ξενοδοχείο παραγγέλνοντας φαγητό και βλέποντας μαραθώνιους trash tv στο MTV (όσοι ανοίγετε τηλεόραση στα ξενοδοχεία ξέρετε για ποιο πράγμα μιλάω!).

Αντί γι’ αυτό είπα όχι! τη Λισαβώνα τη λατρευω, δεν πρόκειται να χάσω ούτε στιγμή από αυτό το ταξίδι που το περίμενα χρόνια, και λόγω της παγκόσμια κατάστασης δεν ηξερα καν αν θα υπήρξε επόμενη φορά.

Αποτέλεσμα;
Ήταν ένα από τα καλύτερα ταξίδια της ζωης μου!

Τα «προβλήματα» μου ήταν σαν να μην υπήρξαν ποτέ!
Γυρνώντας πίσω στις αναμνήσεις, στα βίντεο και στις φωτό που ειχα βγάλει θυμάμαι τα υπεροχα πράγματα που είδα περπατώντας στους πολυχρωμους δρομους της πολης, τα πεντανόστιμα φαγητά που ανακάλυψα , τους φίλους που συναντήσαμε, το ποσο διασκεδάσαμε, γελάσαμε.
Δεν θυμόμουν καν ότι το πρόσωπο μου ήταν σαν να το είχε τσιμπησει μελίσσι, ούτε ότι ήμουν μονιμως με ένα μ*ξομαντηλο στο χέρι.

Συμπέρασμα:

Άσχημα πράγματα, πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις παντα θα συμβαίνουν.
Το θέμα είναι αν και ποσο θα τα αφήσεις να καθορίσουν την καθημερινότητα σου, ή τις πολύτιμες στιγμες σου.

Η-ζωή-είναι-το-τώρα!-Marilia-Makri-Xenia-Berberidou-blessed.gr

Αν θα τα χρησιμοποιήσεις σαν δικαιολογία (ακόμα και αν το κάνεις υποσυνείδητα) θα τα αφήσεις να χαλάσουν ότι καλο έχεις ή ότι καλό θα μπορούσε να έρθει στη ζωή σου!

Ό,τι και αν συμβεί, οσο απρόοπτο, δύσκολο, άβολο πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να μπορεί να το ελέγξει, να το διαχειριστεί. Μην αφηνεις τις καταστάσεις να σε καταβάλλουν. Οι καταστάσεις είμαστε εμείς!

Εμείς έχουμε τον έλεγχο σε 99% των περιπτώσεων, ειναι η δική μας ζωή, οι αποφάσεις, οι επιλογές, οι σκέψεις μας και η οπτική μας!


Επικεντρωσου σε αυτά που μπορείς να ελέγξεις: στη διάθεση σου και στο πως θα το αντιμετωπίσεις.

Αυτά θα κάνουν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά!

ΔΙΆΒΑΣΕ επίσης το #άρθρο αφιέρωμα: Λισαβώνα, 24 ώρες στην πόλη των χρωμάτων!

Look on the bright side of life…

Xenia Berberidou

Επιμέλεια κειμένου: Marilia Makri Φωτογραφικό υλικό: Xenia Berberidou

Start typing and press Enter to search