Χαρακτηριστικά ζωδίων με χιούμορ

Πιστεύεις στα ζώδια; Καλέ ποιος ασχολείται με αυτά; Ζώδια; Α! Δεν γνωρίζω το ζώδιο αλλά μου είχαν πει πως είμαι… με ωροσκόπο και με αφροδίτη στο ζώδιο των… και οίκο… αλλά όχι δεν ασχολούμαι…

Σας ακούγονται γνώριμα τα παραπάνω; Μα βέβαια! τα έχουμε όλοι ακούσει πολλές φορές σε συζητήσεις, όμως πιστεύετε ή όχι έχετε διαβάσει έστω και μια φορά το δικό σας… πάμε να δούμε μερικά γενικά χαρακτηριστικά… με μια δόση χιούμορ.

Κριός

Στοιχείο Φωτιά  Κυβερνήτης Άρης 

Κριός ο πρωτοπόρος ! με κυβερνήτη του τον Άρη, είναι ορμητικός, έτοιμος να αναλάβει δράση και να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση παρουσιαστεί. Δυναμικός και εύστροφος χαρακτήρας και ανταγωνιστικός από τη φύση του.  Οι ανταγωνιστικές του όμως τάσεις συνήθως του βγαίνουν σε καλό διότι δεν προέρχονται από την σύγκριση με τους άλλους, αλλά επειδή ο ίδιος επιθυμεί να δώσει τον καλύτερο εαυτό του σε ό,τι κάνει κι αυτό τον κάνει να αγωνίζονται σκληρά για να πετύχει τους στόχους του.  Η παγίδα είναι ότι συνήθως λειτουργεί βιαστικά και αυτό μπορεί να  οδηγήσει σε λάθος κινήσεις λόγω κακής εκτίμησης μιας κατάστασης. Οι κριοί είναι πολύ δημιουργικοί και από τη φύση τους αισιόδοξοι.

Ενθουσιώδης όταν ερωτεύονται, αν και συνήθως τους περνάει γρήγορα. Εκτός κι αν συναντήσουν κάποιον που θα τονώνει το εγώ τους χωρίς να γίνει ποτέ δεδομένος. Να ανταποκρίνεται στον ενθουσιασμό τους για τη ζωή και τις προκλήσεις της με το ίδιο πάθος. Οι άλλοι τους θεωρούν εγωιστές, και οι αλήθεια είναι πως ένα εγωισμό παραπάνω τον έχουν, όμως ο κριός είναι ταυτόχρονα ο φίλος ή σύντροφος που μπορείς να βασιστείς πάνω του στα δύσκολα! Δεν θα παρατήσει ποτέ έναν δικό του άνθρωπο σε μια δύσκολη στιγμή και θα βάλει τα δυνατά του για να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. 

Ενθουσιώδης όταν ερωτεύονται, αν και συνήθως τους περνάει γρήγορα. Εκτός κι αν συναντήσουν κάποιον που θα τονώνει το εγώ τους χωρίς να γίνει ποτέ δεδομένος.

Ταύρος

Στοιχείο Γη  Κυβερνήτης Αφροδίτη

Οι ωραίοι του ζωδιακού! Τα ταυράκια με κυβερνήτη την Αφροδίτη, αγαπούν όλες τις απολαύσεις που μπορεί να προσφέρει η ζωή, την τέχνη και το καλό φαγητό. Ευπαρουσίαστοι, με όμορφο χαμόγελο και ευγενικοί, μπορούν να γοητεύσουν από την πρώτη συνάντηση!

Ενώ δεν τους αρέσει να κοπιάζουν και θα προσπαθήσουν να βρουν το σύντομο δρόμο ή την εύκολη λύση, ταυτόχρονα είναι πολύ εργατικοί και επίμονοι όταν αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα στόχο. θα προτιμούσαν αν στη ζωή υπήρχε συγκεκριμένο manual με οδηγίες χρήσεις και πρόγραμμα καθώς ως σταθερά ζώδια δεν αγαπούν καθόλου τις αλλαγές, αν και αυτή ακριβώς την πρόκληση  αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή, κι αν όχι ακόμη τότε πολύ σύντομα! Αγαπούν την οικογένεια, τις σταθερές σχέσεις και τις φιλίες τους που έχουν χτιστεί και δοκιμαστεί από το χρόνο. Επενδύουν στους ανθρώπους που έχουν γύρω τους συναισθηματικά και υλικά καθώς ως ζώδιο της γης, βασικός τους σκοπός είναι να εργαστούν για να αποκτήσουν τα απαραίτητα υλικά εφόδια ώστε να μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους και σε αυτούς που αγαπούν μια ασφαλή και άνετη ζωή.

Θα προτιμούσαν αν στη ζωή υπήρχε συγκεκριμένο manual με οδηγίες χρήσεις και πρόγραμμα καθώς ως σταθερά ζώδια δεν αγαπούν καθόλου τις αλλαγές

Δίδυμοι

Στοιχείο Αέρας  Κυβερνήτης Ερμής

Είναι οι αιώνιοι έφηβοι του ζωδιακού. Αγαπούν να μαθαίνουν συνεχώς καινούρια πράγματα. Καταφέρνουν να  είναι πάντα ενημερωμένοι είτε αφορά την επικαιρότητα είτε τις τελευταίες  τάσεις της μόδας. Επικοινωνιακοί, εύστροφοι με χιούμορ, είναι το καλύτερο παρεάκι που θα σου τύχει. Αν ερωτευθείς Δίδυμο φρόντισε να κρατάς τον ενδιαφέρον του ζωντανό, πηγαίνοντας τον σε μέρη που δεν έχει ξαναπάει και μιλώντας του για πράγματα που δεν έχει ξανακούσει. Ο Δίδυμος έχει τη νοοτροπία του εφήβου που έχει όλη τη ζωή μπροστά του και θέλει να ρουφήξει την γνώσεις και τις εμπειρίες που έχει να του προσφέρει. Συντροφικός και πολύ ανεξάρτητος ταυτόχρονα καθώς υπερτερεί το νοητικό του κομμάτι και γι’ αυτό δυσκολεύεται να συνδεθεί συναισθηματικά.

Μην του κάνεις πείσματα για να τον καψουρέψεις, απλά θα προχωρήσει παρακάτω πριν το καταλάβεις!

Καρκίνος

Στοιχείο Νερό Κυβερνήτης Σελήνη  

Οι αισθηματίες του ζωδιακού!  Ευαίσθητοι και ταυτόχρονα δυναμικοί, αγαπούν το σπίτι, την οικογένεια και τις παραδοσιακές αξίες.  Συχνά κυκλοθυμικοί λόγω του κυβερνήτη τους που αλλάζει ζώδιο κάθε 2,5 περίπου μέρες, πλημυρίζουν από συναισθήματα που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να βάλλουν σε τάξη με αποτέλεσμα να ζορίζονται και οι ίδιοι αλλά και οι γύρω τους! Αν τους δείξεις αγάπη και αποδοχή θα είναι ο πιο πιστός φίλος και σύντροφος θα φροντίσουν με στοργή για κάθε σου ανάγκη και θα υποστηρίξουν τα σχέδια σου. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς να έχουν αρμονικές σχέσεις με τα πρόσωπα που απαρτίζουν την οικογένειά τους  όπως και η δημιουργία δικής τους οικογένειας που θα είναι το ασφαλές καταφύγιο τους, ώστε να μπορούν να εκδηλώσουν το δυναμισμό και τη μαχητικότητά τους στους υπόλοιπους τομείς .

Αν τους δείξεις αγάπη και αποδοχή θα είναι ο πιο πιστός φίλος και σύντροφος θα φροντίσουν με στοργή για κάθε σου ανάγκη και θα υποστηρίξουν τα σχέδια σου.

Λέων

Στοιχείο Φωτιά Κυβερνήτης  Ήλιος

Οι γεννημένοι πρωταγωνιστές! Έναν λέοντα όταν τον δεις θα τον προσέξεις…τέλος! θα είναι λόγω της εντυπωσιακής του εμφάνισης ή γι’ αυτά που λέει –του αρέσει να μιλάει δυνατά για να τραβάει την προσοχή- πάντως δεν περνάει απαρατήρητος.  Τους αρέσουν οι φιλοφρονήσεις αν και αυτό μπορεί να λειτουργήσει και ως παγίδα, καθώς οι αυλικοί που συνήθως μαζεύουν προσπαθούν κάτι να κερδίσουν από αυτούς άμεσα ή έμμεσα.  Είναι γνωστοί για τη γενναιοδωρία τους και την αισιόδοξοι διάθεση που αντιμετωπίζουν τη ζωή, όπως όλα τα ζώδια της φωτιάς. Δημιουργικοί χαρακτήρες που χάρις την επιμονή που τους διακρίνει, συνήθως πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Έναν λέοντα όταν τον δεις θα τον προσέξεις…τέλος!

Παρθένος

Στοιχείο Γη Κυβερνήτης Ερμής

Οι ακριβολόγοι του ζωδιακού.  Στο ζώδιο της Παρθένου γίνεται μια τομή στον ζωδιακό. Είναι το τελευταίο της  πρώτης έξαδας ζωδίων, που κύριο μέλημα τους είναι η ικανοποίηση των βασικών ενστίκτων και αναγκών του ατόμου, όπως πχ. Ο κριός εκφράζει την δράση, ο ταύρος τα υλικά αποκτήματα που φέρνουν ασφάλεια, οι δίδυμοι την επικοινωνία με τους άλλους, ο καρκίνος την δημιουργία οικογένειας και ο λέων την δημιουργική  έκφραση της προσωπικότητας.  Φτάνουμε λοιπόν στην Παρθένο που ανήκει στο στοιχείο της γης, άρα χρειάζεται τα υλικά αποκτήματα, ένα σπίτι, ένα επάγγελμα με μέλλον για να νιώσει ασφάλεια και θα εργαστεί φιλότιμα για να τα αποκτήσει χωρίς την εξάρτηση όμως από τις υλικές απολαύσεις.  Με κυβερνήτη τον Ερμή έχει  πολύ έντονο το νοητικό κομμάτι, θα μελετήσει και θα μάθει σε άριστο βαθμό το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Έχει αναλυτικό και πρακτικό πνεύμα και στόχος του είναι με ό,τι καταπιάνεται να είναι αποτελεσματικός και να μπορεί να προσφέρει κάτι χρήσιμο στους άλλους. Και το θέμα της  προσφοράς είναι πολύ σημαντικό για τους Παρθένους. Δεν είναι τα ταπεινά ζώδια που πολλοί τους χαρακτηρίζουν. Μέσω της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο νιώθουν χρήσιμοι, αποκτούν αυτοπεποίθηση και σκοπό και μπορούν να γίνουν και πολλοί επιτυχημένοι επαγγελματίες. Γι’ αυτό όπως έγραψα και πριν το ζώδιο της Παρθένου αποτελεί μια τομή στον ζωδιακό, γιατί είναι το πρώτο που αντιλαμβάνεται ότι η ικανοποίηση του «εγώ» δεν είναι αρκετή και ότι μέσω της προσφοράς μπορούμε να νιώσουμε πιο ολοκληρωμένοι.

Το ζώδιο της Παρθένου αποτελεί μια τομή στον ζωδιακό, γιατί είναι το πρώτο που αντιλαμβάνεται ότι η ικανοποίηση του «εγώ» δεν είναι αρκετή και ότι μέσω της προσφοράς μπορούμε να νιώσουμε πιο ολοκληρωμένοι.

Ζυγός

Στοιχείο Αέρας Κυβερνήτης  Αφροδίτη

Οι διπλωμάτες του ζωδιακού! Γνωστοί για τις διαπραγματευτικές τους ικανότητες και την αίσθηση δικαιοσύνης που τους χαρακτηρίζει.  Η Αφροδίτη που κυβερνά το ζώδιο χαρίζει ωραία εμφάνιση, ακόμη κι αν το άτομο δεν είναι αντικειμενικά αυτό που λέμε ωραίος/α, σίγουρα θα έχει καλαίσθητη εμφάνιση, ωραίο χαμόγελο, πολύ καλούς κι ευγενικούς τρόπους, οπότε σε κερδίζει αμέσως! Από τη φύση τους συντροφικά άτομα, που εν ονόματι αυτής της συντροφικότητας παραμερίζουν δικές τους ανάγκες. Αγαπούν τις αρμονικές σχέσεις και κάνουν ό,τι πέρνα από το χέρι τους ώστε να ικανοποιούν αυτούς που αγαπούν. Προσοχή όμως μην τους θεωρήσετε θύματα, είναι νοητικά ζώδια, που σημαίνει ότι στις σχέσεις υπερτερεί η λογική έναντι τους συναισθήματος. Απαιτούν λοιπόν, έμμεσα και γλυκά, αλλά απαιτούν  να λαμβάνουν την ίδια προσοχή, στοργή και φροντίδα  που προσφέρουν από τους άλλους. Και πιστέψτε με μόνο κερδισμένοι θα βγείτε αν τους τα προσφέρετε!

Απαιτούν λοιπόν, έμμεσα και γλυκά, αλλά απαιτούν  να λαμβάνουν την ίδια προσοχή, στοργή και φροντίδα  που προσφέρουν από τους άλλους!

Σκορπιός

Στοιχείο Νερό Κυβερνήτης Πλούτωνας

Οι παθιασμένοι του ζωδιακού! Είναι αλήθεια ότι ο Σκορπιός δεν καταπιάνεται με κάτι αν δεν του ξυπνάει το πάθος της κατάκτησης. Είτε πρόκειται για το πρόσωπο που τον ενδιαφέρει είτε για ένα στόχο που αφορά τα επαγγελματικά του, θα κάνει πραγματικά τα πάντα για να τον κατακτήσει! Προικισμένοι με υπομονή, επιμονή αλλά και ικανότητες στρατηγικού σχεδιασμού, από την στιγμή που θα αποφασίσουν να περάσουν στη δράση, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τους σταματήσει! Επιθυμούν την απόλυτη ένωση με το ταίρι τους, απαιτούν εμπιστοσύνη για να νιώσουν ασφάλεια και να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους.  Αν σου πει «μπορώ να κάνω τα πάντα για σένα» είναι ο τύπος που το εννοεί, γι΄αυτό φρόντισε να μην τον πληγώσεις γιατί η πιο σκληρή εκδίκηση του σκορπιού είναι η παγερή του αδιαφορία για όσους αγάπησε με πάθος και τον πρόδωσαν.

Είναι αλήθεια ότι ο Σκορπιός δεν καταπιάνεται με κάτι αν δεν του ξυπνάει το πάθος της κατάκτησης.

Τοξότης

Στοιχείο Φωτιά Κυβερνήτης Δίας

Τα τυχερά παιδιά του ζωδιακού! Τυχεροί επειδή πάντα βλέπουν την καλή πλευρά σε ό,τι τους συμβαίνει και αντιμετωπίζουν με θετική σκέψη τα εμπόδια που συναντούν. Γεννημένοι φιλόσοφοι, δεν χρειάζονται βιβλία και θεωρίες για NLP – υπάρχουν ήδη γραμμένα στο DNA τους. Βασικά κάποιος τοξότης θα πρέπει να ανέπτυξε τη συγκεκριμένη θεωρία-πρακτική! Αγαπούν τα ταξίδια, να εξερευνούν άλλες κουλτούρες, τον αθλητισμό, την τέχνη, γενικά ότι τους κάνει να γνωρίζουν περισσότερα για τον κόσμο που τους περιβάλλει. Πολύ ανεξάρτητοι και φιλελεύθεροι όμως. …αν θες δίπλα σου έναν τοξότη θα πρέπει να έχεις το κουράγιο να τον ακολουθείς στις περιπέτειές του, αλλιώς θα σε ξεχάσει πίσω σε κάποιο από τα ταξίδια του!

Αν θες δίπλα σου έναν τοξότη θα πρέπει να έχεις το κουράγιο να τον ακολουθείς στις περιπέτειές του, αλλιώς θα σε ξεχάσει πίσω σε κάποιο από τα ταξίδια του!

Αιγόκερως

Στοιχείο Γη Κυβερνήτης Κρόνος

Οι φιλόδοξοι του ζωδιακού! Προικισμένοι με πρακτικό πνεύμα, ρεαλιστές και με ανταγωνιστική διάθεση, πάντα προσπαθούν να ανέβουν λίγο πιο πάνω….. και μετά  πιο πάνω! Είναι αλήθεια ότι βασικό τους κίνητρο είναι ότι θέλουν να κάνουν τη ζωή τη δική τους και όσων τους περιβάλλουν, καλύτερη. Και εργάζονται πολύ σκληρά γι’ αυτό.  Είναι γνωστοί ως οι καριερίστες του ζωδιακού, όμως επειδή στον αντίποδα έχουν το ζώδιο του καρκίνου, χρειάζονται την οικογένεια ως σταθερή βάση για να μπορούν να επιστρέφουν μετά από τις ατελείωτες μάχες τους. Και μπορεί να μην τους φαίνεται εξ αρχής, αλλά είναι πραγματικά πολύ γενναιόδωροι με όσους αγαπούν!

Είναι γνωστοί ως οι καριερίστες του ζωδιακού!

Υδροχόος

Στοιχείο Αέρας Κυβερνήτης Ουρανός

Οι επαναστάτες του ζωδιακού! Τι να πει κανείς για τους υδροχόους που αμέσως θα απαντήσουν «όχι δεν είναι έτσι» ! αντιδραστικοί από την φύση τους. Μισούν οτιδήποτε θεωρούν απαρχαιωμένο, παρωχημένο, καθεστηκυία τάξη ή αυτό που λέμε status quo! Οι χειρότεροι εχθροί για έναν αιγόκερω! Κι όμως κάποτε μοιραζόντουσαν τον ίδιο κυβερνήτη, τον Κρόνο. Αυτό σημαίνει ότι στο ζώδιο του Υδροχόου θα συναντήσουμε το φιλελεύθερο επαναστάτη που μάχεται για αλλαγές και ένα καλύτερο μέλλον για όλους με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες, καθώς είναι η προσωποποίηση του αλτρουισμού. Θα συναντήσουμε όμως και το ακριβώς αντίθετο, τον υπέρμαχο του status quo και των παραδοσιακών αξιών. Το δυνατό τους σημείο είναι  το υπερδραστήριο μυαλό τους. Είναι οι εφευρέτες, ας μου επιτραπεί η έκφραση, της αλλαγής, της καινοτομίας, της μεταρρύθμισης. Είναι η παλιά και νέα τάξη πραγμάτων ταυτόχρονα!  Άλλο στοιχείο που τους διακρίνει, είναι η αίσθηση δικαιοσύνης και η αγάπη τους για την αξιοκρατία. 

Ο φιλελεύθερος επαναστάτης που μάχεται για αλλαγές και ένα καλύτερο μέλλον για όλους!

Ιχθύες

Στοιχείο Νερό Κυβερνήτης Ποσειδώνας

Οι ονειροπόλοι του ζωδιακού! Συναισθηματικοί και ευαίσθητοι –πλεονασμός  ok αλλά τους ταιριάζει- είναι το δωδέκατο ζώδιο, που σημαίνει ότι κατέχει όλη τη γνώση από τα προηγούμενα έντεκα, είναι η ολοκλήρωση της πορείας μέσα στο ζωδιακό. Ανάμεσα στους Ιχθύες θα συναντήσουμε την μεγαλύτερη ποικιλία σε προσωπικότητες. Εκει θα δούμε τον εφευρέτη και τον δικαστή. Τον καλλιτέχνη και τον στρατηγό. Τον αθεράπευτα ρομαντικό και το σκληρό υλιστή. Το θύμα και τον θύτη. Ποιον από όλους αυτούς χαρακτήρες θα συναντήσετε εσείς, είναι στο χέρι σας να το εξακριβώσετε! Στα γενικά τους χαρακτηριστικά μπορούμε να θεωρήσουμε, τον ρομαντισμό, την αγάπη για την τέχνη, τα σαγηνευτικά λόγια (δεν σημαίνει ότι τα εννοούν!), την γενναιοδωρία τους, την τρυφερή τους συμπεριφορά που τους  κάνει αξιολάτρευτους!    

Ο εφευρέτης και ο δικαστής, ο καλλιτέχνης και ο στρατηγός, ο αθεράπευτα ρομαντικός και ο σκληρός υλιστής…Το θύμα και ο θύτης!


Ειρήνη Αθανασίου

Email:

Start typing and press Enter to search