Το καλύτερο φίλτρο είναι η διάθεση μας

Παρατηρούσα που λέτε τις προάλλες κάτι παλιά μου βιντεάκια (περσινά)στα οποία ήμουν σχεδόν άβαφη, χωρίς φίλτρα. Θυμάμαι όταν τα ανέβαζα με κοίταζα και με θεωρούσα όμορφη! ( όπως λέει η μάνα μου «στον καθρέφτη μου κοιτιέμαι και από μόνη μου αγαπιέμαι»). Αυτή τη φορά όμως, βλέποντας τα ξανά, ένιωσα πολύ διαφορετικά…

Σκέφτηκα πως χωρίς φίλτρο, η μύτη μου φαινόταν τεράστια, το δέρμα μου ήταν αλλιώς, έβλεπα με κοκκινίλες και τα μάτια μου έδειχναν κουρασμένα, τα μπράτσα μου χαλαρωμένα σαν λουκουμάδες.

Συνειδητοποίησα πως σήμερα δεν θα τα ανέβαζα έτσι, η τουλάχιστον θα λεύγα δε βαριέσαι, #showtherealyou, πάντως ένιωθα πως δεν θα αισθανόμουν όπως τότε!

Και τότε κατάλαβα.

Είχα εθιστεί στο να βλέπω τον εαυτό μου μέσα από ένα φίλτρο και την εικόνα μου μέσα από την επεξεργασία των ατελειών μου.

Είχα εθιστεί, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, στο να βλέπω όλα τα πρόσωπα και σώματα στο διαδίκτυο «τέλεια» που το φυσικό μου σώμα μου φαινόταν ξαφνικά ξένο και άσχημο.

Αυτή η στιγμή αποτέλεσε το έναυσμα του να αφεθώ ξανά στη φυσικότητα μου, να την αγκαλιάσω περισσότερο και να μην βάζω ξένα, ψεύτικα αλλά και πολλές φορές ανέφικτα στάνταρ στον εαυτό μου!

Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψεις τα φίλτρα και να μη βάφεσαι… απλά θυμήσου πως είσαι όμορφη και χωρίς αυτά!

Οι “ατέλειες” που όλοι μας έχουμε, είναι αυτό το κάτι που μας κάνει μοναδικούς!

Μη ψάχνεις γκράντε σύνολα για να βγεις φωτό, ούτε χρειάζεται να είσαι αψεγάδιαστη.

Απλά χαμογέλα, διασκέδασε με την ψυχή σου, ζήσε τη στιγμή!

Οι ατέλειες που ΟΛΟΙ ΜΑΣ έχουμε (να σου θυμίσω γιατί ίσως δεν το βλέπεις στο ινσταγκραμ τελευταία!) είναι που κάνουν το πρόσωπο σου και το σώμα σου τόσο μοναδικό, τόσο γοητευτικό.

Όλα αυτά που προσπάθειές να αλλάξεις συνθέτουν το πόσο ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ/ΟΣ είσαι! Αγάπησε τα!

Look on the bright side of life…

Xenia Berberidou

Επιμέλεια κειμένου: Marilia Makri Φωτογραφικό υλικό: Xenia Berberidou / Pexels

Start typing and press Enter to search