Όλα τα σώματα είναι σώματα παραλίας!

Το πως συμπεριφερόμαστε στο σώμα μας δείχνει το τι νιώθουμε εμείς για εμάς και το αποτέλεσμα αυτού κινεί και το πως θα νιώσουν οι άλλοι απέναντι μας…


Το σώμα μας είναι ο ναός μας, ο πυρήνας κάθε κίνησης μας, το στήριγμα του σπουδαιότερου αριστουργήματος που φιλοξενούμε, του εγκεφάλου μας.
Δέχεται όλη τη πίεση, όλη τη κούραση και υπακούει σ’αυτά που του ορίζουμε.

Πως συμπεριφερόμαστε όμως εμείς σε αυτό;

Πόσες φορές έχετε νιώσει τη πίεση να του επιβάλλεται να κινηθεί και άλλο παρότι μπορεί να μη του χαρίσατε πολύτιμες ώρες ξεκούρασης;

Πόσες φορές του επιβάλατε να φάει λιγότερο από όσο ζητάει και να προσαρμοστεί σε μια νέα και πολλές φορές λάθος επιλογή σας σε δίαιτα;

Και όχι δε θα μιλήσουμε για διατροφή σ αυτό το άρθρο. Θα μιλήσουμε γι’αυτό που βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη διατροφή, την αποτυχημένη άσκηση και τον αποτυχημένο τρόπο διαχείρισης της υγείας μας στη καθημερινότητα μας.

Την ψυχολογία μας!!

Θα έχετε καταλάβει βέβαια πως οι γυναίκες επηρεαζόμαστε περισσότερο στη καθημερινότητα μας από τον ψυχολογικό πόλεμο του τέλειου σώματος του τέλειου προσώπου, του «μαγικού» παγώματος του χρόνου στη γήρανση.

Αν μια μέρα ξυπνούσαμε όλες οι γυναίκες και αποφασίζαμε ότι αγαπάμε το σώμα μας, το πρόσωπο μας, την επίδραση του χρόνου πάνω μας και αγκαλιάζαμε τη διαφορετική ομορφιά κάθε ηλικίας μας.

Μια ολόκληρη αυτοκρατορία βιομηχανιών θα πέθαινε διαπαντός!
Εκατοντάδες χιλιάδες συστήματά που ουσιαστικά βασίζονται στις ανασφάλειες μας!

Δε λέω! Και οι άντρες βάλλονται…

Ο μυώδης αρρενωπός άνδρας, πλέον περιποιημένος από τη κορυφή ως τα νύχια αλλά και συνάμα μη επιτηδευμένα γοητευτικός είναι με τη σειρά του πλέον ένα πρότυπο που απαιτεί και αυτό τις θυσίες του! Γυμναστήρια, κομμωτήρια, αγορές, διατροφή, επιμονή και υπομονή. Είναι και αυτό μια πίεση!


(βέβαια ας μην ονομάσουμε τις αντίστοιχες γυναικείες διαδικασίες γιατί θα απαιτούσαν έναν ολόκληρο τόμο για να τις καλύψουμε)

Και θα πει κανείς… και τι κάνουμε γι’ αυτό;

Τι λέτε γι’αρχή ναααα… Αλλάξουμε τρόπο σκέψης!

Αν υποθέσουμε πως ξεκινάμε να εμπεδώσουμε πως το βασικότερο θέμα είναι το ότι δεν αγαπάμε το σώμα μας όσο θα έπρεπε μια αρχική λύση θα ήταν να παρατηρήσουμε το σώμα μας χωρίς να σκεφτόμαστε όσα μας «δίδαξαν» για το πως θα πρέπει να είναι..

Παρατηρώ το σώμα μου…

Βρίσκω λοιπόν όσα μου αρέσουν σε αυτό και επικεντρώνομαι μοοονο σε αυτά!

Ύστερα αν ξεκινήσετε να συμπαθείτε το σωμα σας  γιατί βρήκατε πράγματα που σας αρέσουν σε αυτό, τότε τι «καυσιμα» θα του προσφέρεται;

Αν σας αρέσει για παράδειγμα το δέρμα σας, ξέρετε σαφώς ότι το νερό σας βοηθά να το διατηρήσετε απαλό. Γιατί να μη του το χαρίσετε απλόχερα;

Εντοπίζω τα σημεία που μου αρέσουν περισσότερο στο σώμα μου…

Μέσα από αυτή την απλή διαδικασία. Λιθαράκι λιθαράκι ότι αγαπάτε σε εσάς θα πολλαπλασιάζεται και θα ανθίζει!

Δε χρειάζεται να συμμετέχει κανείς σε αυτό, κλείστε τα αυτιά σας στα λόγια των άλλων, είστε εσείς και το σώμα σας!

Αν θελήσω να μπω σε κίνηση, το επιλέγω για εμένα!

Oχι γιατί σας το είπαν, όχι για να βγείτε στη παραλία, όχι γιατί έτσι κάνουν όλοι αλλά για εσάς!! Λιθαράκι – λιθαράκι, μέρα με τη μέρα.

Οι εκπληκτικές «Ενδορφίνες» (χημικές ουσίες του εγκεφάλου που αυξάνουν τη διάθεσή σας) θα σας κάνουν παρέα στο θέμα της άσκησης ανεβάζοντας τη διάθεση σας.

Το πως συμπεριφερόμαστε στο σώμα μας δείχνει το τι νιώθουμε εμείς για εμάς και το αποτέλεσμα αυτού κινεί και το πως θα νιώσουν και οι άλλοι απέναντι μας.

Το πως συμπεριφερόμαστε στο σώμα μας δείχνει το τι νιώθουμε εμείς για εμάς και το αποτέλεσμα αυτού κινεί και το πως θα νιώσουν και οι άλλοι απέναντι μας.

Σταματάω να μιλάω άσχημα για τον εαυτό μου!

Το 60% του συνόλου του ανθρώπινου σώματος είναι το νερό, ενώ το 70% του εγκεφάλου είναι νερό.

Τι επίδραση λοιπόν μπορεί να έχουν οι σκέψεις μας στην υγεία μας;

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την απλή εξήγηση των πειραμάτων που έχουν γίνει ως τώρα μέσω επιστημονικών ερευνών.

Αγαπώ λίγο περισσότερο τον εαυτό μου, μέρα με τη μέρα!

Αν εσύ αγαπάς το σώμα σου, ξέρεις ότι του προσφέρεις τα καλύτερα και επιλέγεις να δεις τα θετικά του,
να τα διατρήσεις και να βελτιώνεις ότι κάνει εσένα να νιώθεις καλύτερα.
Τότε ΚΑΝΕΙΣ δε θα μπορέσει να επηρεάσει τη κινητήριο δύναμη σου, τη ψυχολογία σου!!

Μη επιτρέπεις σε κανέναν να ορίσει την ομορφιά σου!!

Να σας αγαπάτε, να σας προσέχετε και να σας φροντίζετε!

Και οι άλλοι απλά θα θαυμάζουν την υπέροχη δουλειά που κάνετε με τον εαυτό σας!

Τα Illustrations ανήκουν στην εκπληκτική  Tyler Feder που συμπάθησα ιδιαίτερα για τον μοναδικό της τρόπο να εκφράζεται!  You go girl!

Start typing and press Enter to search