3 συστατικά για διάρκεια στη σχέση και τον γάμο

Όταν αρχίζουν και προκύπτουν οι πρώτες κρίσεις στη σχέση, αλήθεια πώς θα αντιδράσει το ζευγάρι; 

Νικόλας Ουρανός PCC

Life and Relationship Coach, #1 best selling Συγγραφέας και Ομιλητής

Μετά την «περίοδο του μέλιτος» – που μπορεί να διαρκέσει ένα ή δύο χρόνια γάμου, τα προβλήματα που φαίνονταν αρκετά μακριά – έρχονται κοντινότερα και οι προκλήσεις αρχίζουν να δοκιμάζουν την «κατασκευή» και την ανθεκτικότητα της σχέσης. 

Όταν αρχίζουν και προκύπτουν οι πρώτες κρίσεις στη σχέση, αλήθεια πώς θα αντιδράσει το ζευγάρι; Εκεί που υπάρχει πιο έντονη πίεση από το καθημερινό στρες, πώς θα συνεχίσει να επικοινωνεί και να σχετίζεται μεταξύ του; 

Τότε λοιπόν, είναι η στιγμή που χρειάζεται να συμμαχήσουμε για ένα ανώτερο λόγο, πιστοί στο όραμα και τις επιδιώξεις της σχέσης που από την πρώτη στιγμή ονειρευτήκαμε και δημιουργήσαμε.

3 είναι τα χαρακτηριστικά τα οποία μπορείτε να καλλιεργήσετε για να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια της ζωής και να διατηρήσετε το γάμο σας, ζώντας ευχαριστημένοι: 

1. Σεξουαλική Οικειότητα 

2. Δέσμευση 

3. Προσφορά

Η σεξουαλική συνδεσιμότητα του ζευγαριού, δηλαδή η βενζίνη και ο κινητήρας της σχέσης σπάνια παρουσιάζουν προβλήματα κατά τα πρώτα χρόνια του γάμου, αλλά όταν τα παιδιά έρχονται στο προσκήνιο, τότε αμέσως γίνεται μια πρόκληση. 

Στην πραγματικότητα, το σεξ είναι ένα από τα θέματα που πιο συχνά επικαλούνται για χωρισμό οι δύο σύντροφοι (ακριβώς πίσω από τα οικονομικά θέματα και τον τρόπο ανατροφή των παιδιών). Αποτελεί το πιο σημαντικό και ζωτικό συστατικό για την ίδια την σχέση, αφού αποτελεί την μη λεκτική επικοινωνία της και αφορά την ψυχική της ένωση. Χωρίς σεξουαλική επικοινωνία η καθημερινότητα έχει την αποτελεσματικότητα συνεννόησης παρόμοια με τον πύργο της Βαβέλ.

Μιλώντας για δέσμευση είναι προφανής πώς δεν εννοούμε μόνο το να είμαστε πιστοί, αλλά να είμαστε αποφασισμένοι και προσανατολισμένοι να εργαστούμε σκληρά για να κάνουμε το γάμο σας πετυχημένο. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί σε καμμία περίπτωση όταν για το οποιοδήποτε ζήτημα, στρεφόμαστε ή ζητάμε λύσεις εκτός σχέσης. Και φυσικά δεν εννοούμε την υποστήριξη και την καθοδήγηση ενός ειδικού σχέσεων.

Η προσφορά στην σχέση, συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα συστατικά του μοντέρνου ορισμού της αγάπης. Στο λεξικό του έρωτα ορίζεται  ως, η αρετή του δίνει καλά πράγματα σε [ένα σύζυγο] ελεύθερα και άφθονα, συμπεριλαμβανομένου

“…να εκφράζουμε την αγάπη και το σεβασμό μας, να συγχωρούμε εύκολα, και να κάνουμε μικρές αλλά σημαντικές πράξεις δοτικότητας, όπως για παράδειγμα το να προετοιμάσουμε καφέ το πρωί.” 

3-συστατικά-για-διάρκεια-στην-σχέση-και-τον-γάμο-www.blessed.gr-Νικόλας-Ουρανός

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άντρες και οι γυναίκες με υψηλή δραστηριότητα σε ενέργειες αγάπης για το ταίρι τους αποδεικνύεται ότι είναι και οι ίδιοι «πολύ χαρούμενοι» στο γάμο τους.

Όπως είναι αναμενόμενο, είναι επίσης λιγότερο επιρρεπείς σε διαζύγιο. 

Είναι απόλυτα σαφής η αλληλοσυσχέτιση μεταξύ αυτών των τριών χαρακτηριστικών: τα ζευγάρια που είναι προσανατολισμένα στην προσφορά και νιώθουν αμοιβαία δέσμευση είναι απόλυτα φυσιολογικό να οδηγηθούν και στην σεξουαλική ικανοποίηση.

Τι περιμένουμε λοιπόν;

Αυτό είναι το αντισεισμικό σχέδιο για το γάμο και κατ’ επέκταση την σχέση μας.`

Πάμε ! Από σήμερα κιόλας…

Μπορείτε να “βρείτε” και να “ακολουθήσετε” τον Νικόλα:

www.nikolasouranos.comΣτο Facebook: http://www.facebook.com/nikolasouranos
Στο Instagram: http://instagram.com/nikolasouranosofficial
Email:

Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη του εδώ: Συνέντευξη Νικόλας Ουρανός

Start typing and press Enter to search