Η σπουδαιότητα του να αγαπάς τον εαυτό σου.

Ερχόμαστε στο κόσμο αυτό με ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο.. για να χρωματίσουμε τον κόσμο γύρω μας, τους ανθρώπους, τις στιγμές μας, τα συναισθήματα μας, τις εμπειρίες μας όλα αυτά που θα χαραχτούν στη μνήμη μας.

To να ανακαλύπτεις ποιος πραγματικά είσαι είναι μια μάχη. Μα τίποτα δε συγκρίνεται με την ελευθερία του να μπορείς να πεις «με ξέρω!»

Η σπουδαιότητα του να αγαπάς τον εαυτό σου!

Δεν είμαι αρκετά αδύνατη, δεν είμαι αρκετά όμορφη, δεν είμαι αρκετά δυνατός και μυώδης, δεν είμαι αρκετά δημοφιλής, δεν έχω πολλούς φίλους, δεν έχω πολλά likes, Θα της αρέσω; Θα του αρέσω;

Ερχόμαστε στο κόσμο αυτό με καθαρό μυαλό… αγνό, ήρεμο
χωρίς τόνους από φοβίες, χωρίς μίσος, χωρίς διακρίσεις, χωρίς ρατσισμό και ιδεολογίες που καλλιεργούν την έχθρα και τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε κατηγορίες.

Ερχόμαστε στο κόσμο αυτό με ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο, για να χρωματίσουμε τον κόσμο γύρω μας, τους ανθρώπους, τις στιγμές μας, τα συναισθήματα μας, τις εμπειρίες μας όλα αυτά που θα χαραχτούν στη μνήμη μας… και με την ελπίδα να έχουν τα πιο όμορφα χρώματα στο σύνολο τους.

Το γκρίζο υπάρχει.. κανένας μας δεν είναι τέλειος… για όλους μας υπήρξαν γκρίζες στιγμές, εκείνα τα μεγάλα η μικρά μαθήματα στη ζωή για τα οποία μπορεί να μην ήμασταν προετοιμασμένοι και μπορεί και ποτέ να μην γινόμασταν έτοιμοι να τα υποδεχτούμε. Ποιος άλλωστε αγκαλιάζει τον πόνο; Ποιος δε θα τον απόφευγε αν μπορούσε;

Και αν η διαδρομή σας μέχρι σήμερα δεν ήταν όπως τη περιμένατε, είναι στο χέρι σας να τα αλλάξετε όλα…
αλλά βασικότερα να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο.

Τις εμπειρίες σας να τις κάνετε τον χάρτη που θα σας καθοδηγεί στο ταξίδι της ζωής σας
Τα λάθη σας μάθημα για να διακρίνετε τα κακώς κείμενα στη πορεία σας
Τις αδυναμίες σας να τις αγκαλιάσετε σαν αυτά που σας ξεχωρίζουν… Σημάδια πως ζήσατε… και επιβιώσατε… και βγήκατε πιο δυνατοί μέσα από αυτό.
Η προσωπική πορεία του καθενός είναι καθαρά δικό του κομμάτι… όπως επίσης το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για αυτό.

Ζούμε σε ένα κόσμο που μας επιβάλει το όμορφο, με διαταραγμένες αξίες και ιδανικά, που κάποιες φορές μας απογοητεύουν δείχνοντας μας ότι η αδικία επικρατεί, ότι ο καλός υποφέρει… μια κοινωνία που μας περνά μηνύματα με εκατομμύρια τρόπους, έμμεσα και άμεσα όλα αυτά βομβαρδίζουν το μυαλό μας, μας αλλάζουν… μας μεταλλάσσουν.

Αλλά τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς το γκρίζο; Μια μόνιμη ηλιοφάνεια δεν εκτιμήθηκε ποτέ από κανέναν… θα έκαιγε το δέρμα μας, θα τύφλωνε τη ματιά μας. Θα ξεθώριαζε για πάντα τη χαρά του να υποδέχεσαι το φως, τα χρώματα την αγάπη, τον έρωτα… Όλες εκείνες τις στιγμές που κάνουν την καρδιά μας να χτυπά δυνατά!

Γεννιόμαστε μοναδικοί για να γίνουμε πανομοιότυποι.

Έχουμε τη δική μας φωνή ένα μοναδικό εργαλείο που λέγεται σκέψη και λειτουργεί με τόσο αξιοθαύμαστο τρόπο… όμως αγνοούμε τη δύναμη μας!

Αν σας ρωτούσαν τι θα αλλάζατε στη κοινωνία μας θα είχατε σιγουρά πολλά πράγματα να πείτε.
Εσείς τι κάνατε για να αλλάξετε όσα συμβαίνουν;
Αν σας ρωτούσαν τι θα αλλάζατε στους άλλους ,στους φίλους σας στον σύντροφο σας, στην οικογένεια σας.. θα είχατε σίγουρα πολλά πράγματα να πείτε
Εσείς τι κάνατε για να αλλάξετε εσάς;

Η σχέση με τον εαυτό μας είναι η πιο μακροχρόνια σχέση της ζωής μας!

Μας κουβαλάμε μια ζωή, μας ανεχόμαστε, μας κακομαθαίνουμε ή μας αδικούμε.. είτε μας μισούμε είτε μας αποδεχόμαστε… Στις πιο μοναχικές μας στιγμές είμαστε εμείς… εμείς και ο εαυτός μας.

Από το μικρό μου πέρασμα στη ζωή ως τώρα, δε γνώρισα ποτέ άνθρωπο πλήρως ικανοποιημένο με όσα έχει, ίσως αυτό είναι και θετικό για να έχουμε όλοι μας κίνητρο να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε για το αύριο.

Γνώρισα όμως ελάχιστούς σπουδαίους ανθρώπους… που εκτιμούσαν τη κάθε στιγμή σαν μια μοναδική ευλογία… με καθαρά βλέμματα και ψυχές… που ήταν ικανοποιημένοι με όσα είναι, με το γέλιο τους με τον τρόπο ομιλίας τους με τη διαφορετικότητα τους.
Άνθρωποι που δε ζητούν από τους άλλους τη τελειότητα, γιατί αναγνωρίζουν πως και οι ίδιοι δεν είναι τέλειοι.

Άνθρωποι που έχουν δώσει τις δικές του σιωπηλές μάχες με τον εαυτό τους, και προσπάθησαν να μη βλάψουν τους άλλους στη πορεία αυτή.

Γιατί το να ανακαλύπτεις το ποιος πραγματικά είσαι σε μια κοινωνία με τόσο θόρυβο και επιρροές είναι μια πραγματική μάχη… χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά… μα η ανταμοιβή είναι εξαίσια.

Τίποτα δε συγκρίνεται με την ελευθερία του να μπορείς να πεις «με ξέρω!»

Με τα καλά και τα κακά μου, με τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μου, και σε αυτή τη διαδρομή κράτησα το κεφάλι ψηλά όσες φορές και αν έπεσα σηκώθηκα δυνατότερος και έκανα τα αδύνατα δυνατά να μην πατήσω στους άλλους για να ανυψωθώ για λίγο.

Έμαθα αλλά δε θα πάψω ποτέ να μαθαίνω… και σε αυτό μπορούν να με βοηθήσουν όλοι.
Αλλά δε πρέπει να κρίνω κανέναν βιαστικά!

Σέβομαι τη πορεία του καθενός και κατανοώ ποσό κόπο θα πρέπει να καταβάλουν οι τολμηροί της ζωής στο να μάθουν και εκείνοι τον εαυτό τους.

Δε θα το κάνουν όλοι…
Να είστε σίγουροι!
Οπότε την επόμενη φορά που θα δείτε έναν άνθρωπο να φέρεται άσχημά σε κάποιον άλλον θα καταλάβετε αυτόματα πως το άτομο αυτό δεν έχει παλέψει αρκετά με τον εαυτό του.

Γιατί αν κάτι χαρακτηρίζει τους ανθρώπους που τα έχουν καλά με τον εαυτό τους είναι η πραγματική καλοσύνη στους άλλους.

Αν έχεις παλέψει με εσένα, βοηθάς και τους άλλους… δε τους ρίχνεις, δε τους πληγώνεις, δε τους πονάς, γιατί ξέρεις ότι ήδη έχουν απέναντι τους… τον εαυτό τους.

Start typing and press Enter to search