Βιβλιοκριτικές: Αθάνατες Νύκτες της Ελευθερίας Τσιντάρη

Το προηγούμενο της μυθιστόρημα υπήρξε η αφορμή για την γνωριμία μας. Την εκτιμάω για την ψυχραιμία, την ελευθερογνωμία και τον εκρηκτικό της χαρακτήρα. Είχα την τιμή να είμαι μία εκ των beta readers του νέου της βιβλίου με τίτλο «Αθάνατες Νύχτες», το οποίο και κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και αν είστε λάτρεις του Twilight, θα βρει μια θέση στην καρδιά σας. Με θέα στην κρύα Βοστώνη, η Ελευθερία Τσιντάρη με μια δόση μυστηρίου μας συστήνει την Σελήνη της.

1. Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για την αποδοχή της πρότασης. Θα ήθελα να μας πεις με δυο λόγια ποιοι είναι ο Πέτρος και η Σελήνη; Τι σε παρότρυνε να εντρυφήσεις στην ιστορία τους;

Βιβλιοκριτικές: Αθάνατες Νύκτες της Ελευθερίας Τσιντάρη blessed.gr

Τζένη μου, σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου και αυτό που αγαπώ σε εσένα είναι η όμορφη προσέγγιση που έχεις για τα πράγματα γύρω σου. Ένα από αυτά ήταν και το βιβλίο μου, οι «Αθάνατες Νύχτες» που δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη για να στο εμπιστευτώ. 

 Η Σελήνη και ο Πέτρος είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές στην ιστορία αυτή. Η Σελήνη φαίνεται να είναι ένα καθημερινό δεκαοχτάχρονο κορίτσι. Με όνειρα, φιλοδοξίες και αγωνία για το μέλλον μιας και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει δεν είναι και τόσο καθημερινές όσο εκείνη δείχνει να είναι. Μεγαλωμένη σε ένα ορφανοτροφείο στην Βοστόνη, όπου οδηγήθηκε εκεί έπειτα από την απώλεια των γονιών της, ανησυχεί για το τι της επιφυλάσσει το μέλλον που μοιάζει αβέβαιο. 

 Από την άλλη, ο Πέτρος, ένας σίγουρα όχι καθημερινός άντρας. Σκοτεινός, όμορφος, βγαλμένος από τον κάτω κόσμο πρέπει να αντισταθεί στην επιθυμία να κάνει την Σελήνη το φεγγάρι του σκοτεινού του ουρανού. Οι δυο αυτοί χαρακτήρες μοιάζουν να μην έχουν τίποτα κοινό, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. 

 Η ιστορία αυτή εμπνεύστηκε το 2012, όπου ήμουν στην δεύτερα γυμνασίου και ήμουν βαθιά επηρεασμένη από το twilight και τον κόσμο του υπερφυσικού. Χρονιά μετά, σε ένα ταξίδι μου στο Τέξας βρέθηκα σε ένα μαγαζί γεμάτο περιοδικά αφιερωμένα στον κόσμο των βρικολάκων. Οι αναμνήσεις ξύπνησαν, το βιβλίο ξεθάφτηκε και ήρθε να προσαρμοστεί σε έναν κόσμο βαθιά σκοτεινό και πολύ ερωτικό. 

2. Πιστεύεις πως έχεις κοινά χαρακτηριστικά με τους ήρωές σου στις Αθάνατες Νύχτες; Με ποιον περισσότερο;

Βιβλιοκριτικές: Αθάνατες Νύκτες της Ελευθερίας Τσιντάρη blessed.gr

Φοβάμαι να απαντήσω αυτή την ερώτηση (γέλια). Μπορώ να πω πως έχω το πείσμα και την αποφασιστικότητα της Σελήνης. Καταφέρνει να τα βγάζει εις πέρας ακόμα και αν συγκυρίες δείχνουν το αντίθετο. Όσον αφορά τον Πέτρο θα έλεγα πως του μοιάζω στα θέματα καρδιάς. Ερωτεύεται βαθιά και αγαπά βαθύτερα. 

3. Δώσε μας ένα trivia που δεν το ξέρεις άλλος…

Η ιστορία δεν είχε γραφτεί για να έχει το τέλος το οποίο έχει, αλλά επειδή είμαι γνωστή για τα δράματα που προκαλώ, προσπάθησα να είμαι επιεικής. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος του γράφτηκε μέσα σε ένα αεροπλάνο.

4. Ποιο είναι το αγαπημένο σου απόσπασμα στις Αθάνατες Νύχτες και γιατί;

Βιβλιοκριτικές: Αθάνατες Νύκτες της Ελευθερίας Τσιντάρη blessed.gr

Μου βάζεις δύσκολα.

«Το είχα υποσχεθεί. Και για εκείνη θα κρατούσα κάθε μου όρκο. Δεν είμαι και ο πιο φερέγγυος  χαρακτήρας, αλλά μερικά πράγματα δεν σου δίνουν επιλογή. Δεν ήθελα να έχω επιλογή. Τουλάχιστον αυτός ο αιώνας θα είχε έναν αληθινό σκοπό για εμένα. Μόνο που δεν είχα υπολογίσει πως μέσα στον σκοτεινό ουρανό μου, εκείνη θα γινόταν η σελήνη μου. Δεν είχα υπολογίσει πολλούς μπελάδες αν και ήμουν άριστος στην αριθμητική. Τι σημασία είχε στην τελική; Έτσι και αλλιώς, στην κόλαση θα καιγόμουν. Και ένα μέρος μου άνηκε ήδη εκεί…»

Η Σελήνη είναι ένα δεκαοχτάχρονο κορίτσι γεμάτο όνειρα να ξεφύγει από την ζωή στο ορφανοτροφείο. Ο Πέτρος είναι ένας βρικόλακας κολλημένος στην ηλικία των είκοσι οκτώ ετών με μια αποστολή στο μυαλό. Ένας όρκος, μερικά όνειρα και μια πυρκαγιά αργότερα, τίποτα δεν είναι το ίδιο.

Eleftheria Tsintari Eleftheria Tsintari

Start typing and press Enter to search