Πως να διαλέξεις το ιδανικό άρωμα για σένα

Ένα άρωμα μπορεί να ξυπνήσει τις πιο βαθιές αναμνήσεις μας να μας σαγηνεύσει ή να μας απωθήσει. Ανακάλυψε τώρα όλα τα μυστικά των αρωμάτων και δες τον τρόπο που θα βρεις αυτό που σου αρμόζει.

Ένα άρωμα μπορεί να ξυπνήσει τις πιο βαθιές αναμνήσεις μας , είτε είναι ευχάριστες είτε δυσάρεστες . Γι’αυτό το λόγο πάντα μια μυρωδιά μπορεί να μείνει αξέχαστη. Μπορεί ακόμα και να μας σαγηνεύσει η εννοείται να μας απωθήσει. Καθώς η εποχή αλλάζει και περνάμε σταδιακά στον χειμώνα, μαζί με τις συνήθειες ομορφιάς μας, αλλάζει συνήθως και το άρωμά μας.

Τι είναι όμως το άρωμα? και ποια είναι τα κριτήρια για μια σωστή αγορά αρώματος ?

Συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο και θα μάθεις τα πάντα .

Τι είναι το Άρωμα ;

Πίσω από κάθε άρωμα κρύβονται πάρα πολλές πληροφορίες. Το άρωμα στην ουσία είναι ένα  μείγμα  από  Αιθέρια Ελαία  και Αρωματικά Συστατικά  που προσδίδουν σε μια ωραία μυρωδιά.

Βεβαία υπάρχουν 5 κατηγορίες αρωμάτων με διαφορετική περιεκτικότητα αιθέριων ελαίων, συνεπώς με διαφορετική διάρκεια.

Κατηγορίες Αρωμάτων

  • – Pure Parfum (συνήθως το βρίσκουμε σε μορφή λαδιού με περιεκτικότητα αιθέριων ελαίων 20-30%)
  • – Eau De Parfum (άρωμα με περιεκτικότητα αιθέριων ελαίων 15-20%)
  • – Eau De Τoilette (κολόνια με περιεκτικότητα αιθέριων ελαίων 5-15%)
  • – Eau De Cologne (ελαφρύ σαν body mist με περιεκτικότητα αιθέριων ελαίων 2-4%)

Τι είναι οι νότες ενός αρώματος ;

Η σύνθεση ενός αρώματος δημιουργείται από την  Αρωματική Πυραμίδα  η οποία περιλαμβάνει 3 διαφορετικά επίπεδα, δηλαδή τις επονομαζόμενες  “νότες” .

Το πρώτο επίπεδο, είναι οι νότες κορυφής (top notes), οι πιο ελαφριές νότες. Η κορυφή είναι ο επιφανειακός χαρακτήρας του αρώματος, εκείνο δηλαδή που πρωτομυρίζουμε όταν δοκιμάζουμε ένα άρωμα, και συνήθως δεν διαρκεί παραπάνω από 15-30΄.Συνεχίζοντας, είναι οι νότες της καρδιάς (middle notes), που είναι η καρδιά του αρώματος. Εδώ έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία συστατικών, αφού συναντάμε λουλούδια, φρούτα, μπαχαρικά ή βότανα και διαρκεί γύρω στα 30΄ με μιάμιση ώρα.

Τέλος, οι νότες της βάσης (base notes) που αφήνουν πίσω τους την εντονότερη έκφραση. H βάση αποτελείται από νότες ξύλων, οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια από τις άλλες δύο ομάδες (1,5-2 ώρες και περισσότερο). Τα συστατικά αυτά είναι τα λιγότερο πτητικά, γι’ αυτό και αναδύεται από το δέρμα μετά από αρκετή ώρα.

Πως επιλέγω το σωστό άρωμα ;

Η σωστή επιλογή ενός αρώματος ξεκινά από το για ποια χρήση το θέλουμε.

Χρειαζόμαστε ένα πρωινό άρωμα για την δουλειά ;  ή για μια βραδινή έξοδο ;

Σίγουρα παίζει ρόλο και το τι εποχή διανύουμε καθώς το καλοκαίρι λόγω της θερμότητας τείνουμε να διαλέγουμε πιο δροσερά αρώματα σε σύγκριση με τον χειμώνα που η πλειοψηφία προτιμάει τα πιο βάρια.

Το βασικότερο κριτήριο όμως για την αγορά ενός αρώματος είναι πάνω από όλα να μας αρέσει.

Πως δοκιμάζουμε σωστά το άρωμα ;

Ο σωστός τρόπος δοκιμής τους αρώματος είναι πάντα σε καθαρό και στεγνό δέρμα και κυρίως στα σημεία που υπάρχει παλμός. Αρωματίζουμε από μια απόσταση 15 εκατοστών και το αφήνουμε 5-10 λεπτά να απορροφηθεί καλά στην επιδερμίδα μας.

Μην το μυρίσετε αμέσως, είναι βασικός κανόνας γιατί σίγουρα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν θα σας αρέσει.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε κατά την διάρκεια της εύρεσης του τέλειου αρώματος  είναι ότι δοκιμάζουμε πάρα πολλά αρώματα φτάνοντας σε σημείο να μην μυρίζει πλέον τίποτα.

Συνεπώς δοκιμάζουμε το πολύ 3-4 αρώματα σε σημεία όπως το εσωτερικό των καρπών και των αγκώνων  άλλα φυσικά δεν ξεχνάμε τον λαιμό και το πίσω μέρος των αυτιών.

Μέσα από αυτό το άρθρο ελπίζω να έμαθες όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες σχετικά με τα αρώματα και να σε βοηθήσει στην επόμενη αγορά σου.

Till next time.. ” Love your self and shine like a star ” Tania De Lys

Βρείτε extra tips ομορφιάς και στο λογαριασμό μου Tania Artavani στο instagram

αλλα & στο Tik Tok @taniaartavanimua!

Start typing and press Enter to search