Χριστουγεννιάτικα DΙΥ & ιδέες στολισμού

Χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακόσμηση που ταιριάζει στο δικό σας γούστο; Δείτε τις πιο ευφάνταστες ιδέες για την πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου!

Στολισμοί και διακόσμηση σε χριστουγεννιάτικο mood και έχετε ξεμείνει από ιδέες; Δεν είναι αργά για να βάλετε φέτος τις δικές σας πινελιές στον χώρο σας χωρίς ιδιαίτερο κόπο και κόστος! Οι ειδικοί άλλωστε έχουν αποφανθεί ότι όποιος στολίζει νωρίτερα τείνει να είναι πιο ευτυχισμένος και χαρούμενος!

Το να στολίσουμε και να προετοιμάσουμε το σπίτι μας για τα Χριστούγεννα σίγουρα αλλάζει την ψυχολογία μας και φέρνει στο χώρο μας μια ατμόσφαιρα θαλπωρής, ανανέωσης και ζεστασιάς. Παρακάτω λοιπόν ακολουθούν μερικές ιδέες στολισμού όχι μόνο του δέντρου αλλά και υπόλοιπων σημείων του σπιτιού μας.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια και στολισμοί με απλά υλικά!

Αρχικά να ειπωθεί το ότι υποστηρίζουμε τα τεχνητά δέντρα (ας αφήσουμε και κανένα δέντρο άκοπο). Τα πυκνά φουντωτά δέντρα είναι πανέμορφα αλλά συνήθως ακριβά. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι αν έχετε το κλασικό απλό δέντρο που έχει και κάποια κενά ανάμεσα στα κλαδιά, τυλίξτε κορδέλες φαρδιές γύρω γύρω από τον κορμό και γεμίστε το με τεχνητά κλαδιά ή φύλλα ή λουλούδια.

Παίξτε με τις υφές και τα υλικά, χρησιμοποιήστε διαφορετικών υφών κορδέλες, μεταλλικά, ξύλινα ή υφασμάτινα στολίδια.

Αν δεν είστε του κλασικού χριστουγεννιάτικου άσπρου-κόκκινου, εμπνευστείτε από χρώματα που μπορεί να υπάρχουν ήδη στο σπίτι σας. Μεγάλη ποικιλία υπάρχει επίσης πλέον και στα λαμπάκια. Η επιλογή είναι δική σας.

Λέμε ναι…

Στα Vintage χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Κάποια στιγμή η μόδα μας έφερε τις γυαλιστερές ή ματ ή με στρας μπάλες που σαφώς έχουν τη χάρη τους και αντιστοιχούν σε πολλά γούστα. Αλλά τα στολίδια της γιαγιάς με τις παραστάσεις και τις ζωγραφιές είναι πίσω. Το vintage έχει επιστρέψει για τα καλά στην διακόσμηση.

Στα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Πέρα από το να ράψετε, κολλήσετε, χειροτεχνήσετε, μπορείτε ακόμη και να ψήσετε στολίδια. Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Μπορείτε να βρείτε συνταγές για στολίδια από ζύμη στο διαδίκτυο.

Μπορείτε επίσης αν είστε γονείς να βάλετε και τα μικρά σας αγγελούδια να συμμετέχουν στη διαδικασία φτιάχνοντας τα δικά τους στολίδια!

Στα ξύλινα και γυάλινα στολίδια

Ξύλινα στολίδια, γυάλινα στολίδια, όμορφες φιγούρες, πουλάκια, άγγελοι…

Μπορείτε ακόμη να βρείτε στο διαδίκτυο ξύλινα διακοσμητικά κενά, ακόμη και κενά και να χειροτεχνήσετε με διάφορους τρόπους, βάψιμο, ζωγραφική ή ακόμη και decoupage για μία ακόμη προσωπική πινελιά, όπως επίσης και γυάλινες μπάλες που μπορείτε να γεμίσετε ή να κολλήσετε στρας ή να γεμίσετε με διακοσμητικό της επιλογής σας.

Cozy γωνιές… αυλές, παράθυρα και τζάκι

Τι ωραίες οι στολισμένες αυλές και οι κήποι! Αλλά αν δεν διαθέτετε, μπορείτε τουλάχιστον να διακοσμήσετε τα παράθυρα! Και επειδή τα πολλά λαμπάκια ως γνωστόν καίνε και ρεύμα μπορείτε να παίξετε με αυτοκόλλητα ή να κρεμάστε διακοσμητικά από τις κουρτίνες!

Σκοπός δεν είναι μόνο να στολίσουμε επειδή πρέπει… μέσα από την δημιουργία σχεδόν πάντα φτιάχνει και η ψυχολογία μας.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε γωνιές στο σπίτι με διακοσμητικά φαναράκια που μπορεί ήδη να διαθέτετε! Εάν πάλι διαθέτετε γλάστρες, ένα δύο λαμπάκια και έτοιμη η μικρή πινελιά γιορτινής ατμόσφαιρας. Ενώ η αυλή μπορεί να μετατραπεί σε ένα υπέροχο χώρο για μοναδικές στιγμές σε χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Αν βάλουμε λοιπόν την φαντασία μας και το προσωπικό μας γούστο να δουλέψει σίγουρα το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει!

Εάν συγκαταλέγεστε στους τυχερούς και διαθέτετε τζάκι, φυσικά δεν μπορεί να μείνει αστόλιστο και οι ιδέες είναι άπειρες. Αξιοποιήστε ότι δίσκο έχετε σπίτι και φτιάξτε συνθέσεις… Κεριά, κουκουνάρια, γιρλάντες, αποξηραμένα λουλούδια. Ακόμη και στολίδια που σας περισσεύουν από το δέντρο!

Μπορείτε επίσης να βρείτε παντού φιγούρες, όχι μόνο του Άγιου Βασίλη αλλά και φιγούρες από παιδικά παραμύθια όπως αυτή του Μολυβένιου Στρατιώτη!

Εκτός από την φάτνη, μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρο χριστουγεννιάτικο χωριό και αν έχετε παιδιά δανειστείτε τους την πίστα με το τρενάκι!

+ Εναλλακτικές ιδέες δέντρων

Εάν είστε βιβλιοφάγος, αναδείξτε αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα σας στολίζοντας τι άλλο; Ένα λιτό δέντρο από βιβλία! Και αν υπάρχει δημιουργικότητα σίγουρα δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε και πολλά χρήματα για διακόσμηση, ίσως και καθόλου. Άλλωστε δεν είναι αυτή η ουσία των Χριστουγέννων!

Με μερικά κλαδιά που θα μαζέψουμε έξω από το δρόμο, μερικά ταπεινά διακοσμητικά, φαντασία και μια στάλα δημιουργικότητα φτιάχνουμε θαύματα. Τα χρήματα ας τα διαθέσουμε σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη!

Το σημαντικό είναι να φτιάξετε την ατμόσφαιρα που ταιριάζει στο δικό σας γούστο, σας βάζει στο κλίμα των ημερών και σας φτιάχνει τη διάθεση…

Χαρούμενες γιορτές με υγεία και χαμόγελα.

Ada Kyriazi

Start typing and press Enter to search