Μια βόλτα στη γραφική Αρεόπολη της Μάνης

Ο ιστορικός οικισμός της Αρεόπολης που κριθεί διατηρητέος για την πέτρινη αρχιτεκτονική του, ενα από τα πιο γραφικά μέρη για να επισκεφτεί κανείς στη Μάνη.

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, μια είναι η σκέψη που αρχίζει να τριγυρνά στο μυαλό σου…«Που θα πάω φέτος διακοπές;» Έχουμε τη τύχη να ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου με τα περισσότερα νησιά.

Το μπλε του Αιγαίου και του Ιονίου προσελκύει κάθε χρόνο και κυρίως το καλοκαίρι χιλιάδες  ταξιδιώτες.

Υπέροχα κρυστάλλινα νερά, γραφικά χωριουδάκια με ιδιαίτερα σοκάκια που μόνο με τα πόδια μπορείς να τα εξερευνήσεις και παραδοσιακά εδέσματα σε καλούν να τα ανακαλύψεις και να τα γευτείς.

Εσύ ακόμα αναρωτιέσαι που να πας;

Ελλάδα φυσικά! Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Τους πιο κοσμικούς που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους κυριλάτα, τους πιο εναλλακτικούς που θέλουν κάτι χαλαρό και πιο οικονομικό αλλά και τις οικογένειες που θέλουν ένα ήσυχο μέρος για να περάσουν χρόνο με τα παιδιά τους. 

Σίγουρα όταν αναφερόμαστε στη λέξη «καλοκαίρι», ο νους μας πάει κατευθείαν σε κάποιο νησί. Είναι ένας συνειρμός που όλοι κάνουμε. Παρόλα αυτά καλοκαίρι δεν σημαίνει απαραίτητα και νησί. Υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί που συνδυάζουν θάλασσα και φυσικό κάλλος. Ένας από αυτούς είναι η Αρεόπολη στη Μάνη! 

Η Αρεόπολη είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά μέρη για να επισκεφτεί κανείς στη Μάνη.

Αυτός ο ιστορικός οικισμός έχει κριθεί διατηρητέος και για αυτό όλα τα κτίσματα έχουν την ίδια πέτρινη αρχιτεκτονική. Αξίζει να περιηγηθείς μέσα στα σοκάκια της και φυσικά στο κεντρικό της πεζόδρομο. Εκεί δεξιά και αριστερά θα βρεις  πολλά παραδοσιακά μαγαζάκια για να γευτείς ντόπια εδέσματα, να πιείς το καφέ σου και αργότερα το βραδάκι να απολαύσεις και το ποτάκι σου. 

Φυσικά καλοκαίρι χωρίς  θάλασσα δεν νοείται! Για αυτό σου έχω τη τέλεια επιλογή! Πολύ κοντά στην Αρεόπολη βρίσκεται ένα υπέροχο παραθαλάσσιο χωριό, το Λιμένι. Δεν γίνεται να βρεθείς στη Μάνη και να μην επισκεφτείς αυτόν τον επίγειο παράδεισο. Πέτρινα σπίτια με τη Μανιάτικη αρχιτεκτονική κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, καταγάλανα κρυστάλλινα νερά και ταβερνάκια με φρέσκα ψάρια και μεζεδάκια σε περιμένουν εκεί. Τι καλύτερο να απολαμβάνεις όλες αυθεντικές γεύσεις μια ανάσα μακριά από τη θάλασσα! 

Και επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, σε αφήνω να διαπιστώσεις και συ ο ίδιος μέσα από τις εικόνες μου για τι διαμαντάκι μιλάμε!

Μέχρι το επόμενο μας ταξίδι…

Μη ξεχνάτε…

“Ιt’s the possibility of having a dream come true that makes life interesting

Kiki Theologou

Start typing and press Enter to search