Μέθοδοι χαλάρωσης & αποφόρτισης απο μια δύσκολη μέρα

Οι άνθρωποι βρίσκουν διαφορετικά πράγματα χαλαρωτικά, γι’ αυτό δημιουργήσαμε μια λίστα με τις αγαπημένες μας συμβουλές χαλάρωσης και σας παροτρύνουμε να τα δοκιμάσετε για να δείτε ποιες λειτουργούν για εσάς!

Το να εντάσσουμε μεθόδους χαλάρωσης στη καθημερινότητα μας, δεν είναι πολυτέλεια αλλά μια απαραίτητη – αναγκαία διαδικασία για την υγεία του σώματος και του πνεύματος μας!

 1. Ανέπνευσε σύμφωνα με τη μέθοδο «Pranayama». 

Αυτή η μέθοδος γιόγκα απαιτεί να αναπνέετε από ένα ρουθούνι τη φορά (εισπνεύστε από το αριστερό μπλοκάροντας το δεξί, εκπνεύστε από το δεξί μπλοκάροντας το αριστερό, επαναλάβετε για 3 λεπτά) για να ανακουφίσετε το άγχος. Παράξενο αλλά λειτουργεί!

 1. Ζήτα μια αγκαλιά. 

Η αγκαλιά αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης που συνδέονται με την ευτυχία και απελευθερώνει ωκυτοκίνη που μειώνει τις ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη. Τι αξιαγάπητο.

 1. ​​Υποστήριξε κάποιον άλλο.

Το να μετακινήσετε την προσοχή σας εκτός του εαυτού σας μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την πίεση των στρεσογόνων παραγόντων στη δική ζωή σας. Ακόμη, η υποστήριξη των άλλων μπορεί επίσης να σας δώσει πολύτιμες γνώσεις για το πώς να διορθώσετε τα προβλήματά σας. 

 1. Φάε ένα φρούτο.

Όταν είμαστε αγχωμένοι, η αρτηριακή μας πίεση τείνει να αυξάνεται, αλλά το κάλιο που βρίσκεται στις μπανάνες μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση αυτού. Το άγχος μπορεί επίσης να μας κάνει να αισθανόμαστε εξαντλημένοι,οι μπανάνες μπορούν να μας τονώσουν, αφήστε που παρέα με ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας η διάθεση μας και η ενέργεια μας σίγουρα θα ανέβει για να συνεχίσουμε τη μέρα μας αναζωογονημένοι. 

 1. Κοιμήσου αρκετά και σωστά.

Ενώ το άγχος μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο, ενα ρόφημα, λιγότερη έκθεση στην οθόνη του κινητού μισή ή μια ώρα πριν τον ύπνο, ένα καλό βιβλίο και η συνολική φροντίδα που μπορείτε να παράσχετε στον εαυτό σας, θα σας οδηγήσει στην συνήθεια που θα λατρέψει το σώμα σας. Βραδινός ύπνος, λίγο πιο νωρίς από ότι συνήθως και θα εκπλαγείτε με το πώς θα συγκεντρώνεστε καλύτερα, θα τρέφεστε καλύτερα και πιο ουσιαστικά και θα έχετε φυσικά λιγότερο στρες. + Μη ξεχνάς να κάνεις διατάσεις κατα τη διάρκεια της ημέρας : Οι διατάσεις έχουν συνδεθεί με την αποτελεσματικότερη χαλάρωση και ανακούφιση από το στρες, καθώς και με μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας. ++ Ήπια άσκηση: Περπάτημα (περίπου 9.000 βήματα την ημέρα) για την καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος σου. Βοηθά και το σώμα και το πνεύμα! 

 1. Άναψε ένα αρωματικό φυτικό κερί.

Το φως των κεριών είναι γνωστό για τα χαλαρωτικά του αποτελέσματα, ενώ επιπρόσθετα ειναι γνωστό το ότι τα αρωματικά κεριά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες που μπορούν να βελτιώσουν την ηρεμία και ευεξία που νιώθουμε. Η παρακολούθηση της φλόγας ενός κεριού μπορεί επίσης να είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για διαλογισμό. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και απολαύστε τη λάμψη, το άρωμα και τις υπερ-χαλαρωτικές ιδιότητες αυτού του “μαγικού κεριού”, σας αξίζει!

Ρωτήστε μας για τα αρωματικά μας κεριά (12-15 ευρώ με βαμβακερό ή με ξύλινο φυτίλι) 

Βρείτε τα στο instagram μας και διαβάστε περισσόοτερα για αυτά στο άρθρο αφιέρωμα μας. 

 1. ​​Να είσαι καλός με τον εαυτό σου. 

Κάνεις ξανά αυστηρή κριτική στον εαυτό σου; Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να εξασκηθείς στην αγάπη του εαυτού σου, είτε αυτό σημαίνει να ξεκινήσεις τη μέρα επαναλαμβάνοντας θετικές επιβεβαιώσεις για τον εαυτό σου είτε το να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή το σώμα σου με τη διατροφή και την άσκηση που χρειάζεται. 

Θυμηθείτε ότι η αρνητική αυτοκριτική δεν σας βοηθά ουσιαστικά σε τίποτα, μόνο σας σαμποτάρει!  

Σύντομα θα σας έχουμε άρθρο με συμβουλές για το πως να χτίσετε ισχυρότερα την αυτοεκτίμηση σας.

 1. Αγόρασε ένα φυτό.

Ένα φυτό εσωτερικού χώρου π.χ. Παχύφυτο, όχι μόνο ομορφαίνει το χώρο σας αλλά καθαρίζει και τον αέρα, ρωτήστε περισσότερα ένα φυτώριο και επενδύστε σε ένα φυτό (Κοστίζουν απο 5 έως 20 ευρώ τα πιο μεγάλα ή δημοφιλή φυτά) που θα αλλάξει ουσιαστικά το χώρο σας αλλα και τη διάθεση σας. 

Σύμφωνα με έρευνες τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο χαλαροί και ήρεμοι ενώ παράλληλα βοηθούν στη μείωση του στρές και στην πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης.

 1. Γράψε μια λίστα ευγνωμοσύνης. 

Δεν αποτελεί έκπληξη, τα αγχωτικά γεγονότα μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, σαν να μας λείπει κάτι με κάποιο τρόπο. Αλλά το να έχετε μεγαλύτερη αίσθηση εκτίμησης για τους ανθρώπους και τα πράγματα στη ζωή σας μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια άλλη οπτική στη ζωή σας, να αισθανθείτε πιο θετικοί και να σας επιτρέψει να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος.

Προσπαθήστε λοιπόν να γράψετε 5 πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη.

 1. ​​Θέσε πιο ρεαλιστικά στάνταρ. 

Το να θέσετε γελοία υψηλά πρότυπα για τον εαυτό σας, σας δημιουργεί ένα μη παραγωγικό άγχος ασκώντας σας πίεση για την επιθυμητή απόδοση κάνοντας σας ιδιαίτερα ευάλωτους στις καταστροφικές συνέπειες του συναισθηματικού στρες. Κανείς δεν είναι τέλειος, γι’ αυτό προσπαθήστε να αγαπάτε και να αποδέχεστε τον εαυτό σας, ως το υπέροχο άτομο που είστε. Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους και μην ανταγωνίζεστε άλλους ανθρώπους σκορπόντας την πολύτιμη ενέργεια και σπαταλώντας τον πολύτιμο χρόνο σας κόντρα σε εσάς και κόντρα σε άλλους. 

Είμαστε εδώ για να ζήσουμε, να αγαπηθούμε και να αγαπήσουμε, εστιάστε σε εσάς και τους ανθρώπους που πραγματικά έχετε στο πλαί σας και προσπαθήστε με μικρά ή μεγάλα βήματα να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

 1. Απολαύστε την απλότητα. 

Η βιασύνη στην καθημερινότητα μας δεν είναι μόνο ένας αγχωτικός παράγοντας, αλλά και ένας παράγοντας που μας αποσπά απο το να εστιάσουμε στα απλά πράγματα που μας φέρνουν ευτυχία, γι’ αυτό μάθετε να σταματάτε και να παρατηρείτε τις μικρές απολαύσεις της ζωής. 

Όπως το γέλιο με τους φίλους σας ή την αίσθηση του ήλιου στο δέρμα σας, μια βόλτα στη θάλασσα, στο πάρκο, ένα περίπατο με έναν δικό σας άνθρωπο, με το σκύλο σας με τον εαυτό σας. 

Το Mindfulness μπορεί να μειώσει σημαντικά το άγχος, επομένως χαλαρώστε και απολαύστε τη στιγμή!

Στείλτε μας τα δικά σας σχόλια για τη μέθοδο που σας ταίριαξε καλύτερα και φυσικά μη ξεχνάτε να απολαμβάνετε κάθε δοκιμασία ή αλλαγή που κάνετε για εσάς και την αυτοφροντίδα σας!

Start typing and press Enter to search