Σεζόν: οδηγός επιβίωσης

Η φετινή τουριστική χρονιά σημείωσε σχετική άνοδο σε θέματα που άπτονται του ανθρωπίνου δυναμικού. Θέσεις εργασίας άνοιξαν για service, hostess και οτιδήποτε παρεμφερές θα προσέφερε στον καταναλωτή μια αίσθηση άνεσης και (μεταξύ μας) υπερβολής.

Δεν είναι λίγα τα memes που γράφονται κατά καιρούς για την season, τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων και καταστημάτων, την εργασιακή ζωή των υπαλλήλων καθώς και την εξάντλησή τους. Δεν ήρθα όμως για να μιλήσουμε για αυτά, αγαπητέ μου αναγνώστη. Επέστρεψα με ένα αφιέρωμα σε εσένα που εργάζεσαι κι έχεις ανάγκη το ευχαριστώ. 

Πάμε να δούμε πως να συνδυάσουμε την season με τις vacay!

  1. Έξοδος διαφυγής.

Σε περίπτωση που εργάζεσαι πυρετωδώς παραπάνω από το προβλεπόμενο εργασιακό ωράριο, σε προτρέπω να περπατήσεις τουλάχιστον μισή ώρα. Το περπάτημα οξυγώνει κάθε κύτταρο μας χαρίζοντας θετική διάθεση και αποβάλλοντας τις αρνητικές σκέψεις. Μπορείς να χαλαρώσεις με ένα βραδινό μπάνιο στη θάλασσα αλλά και ένα βιβλίο στο κατάλυμα που σε φιλοξενεί. Να θυμάσαι, όσο κουρασμένος κι αν είσαι, η ζωή είναι μικρή για να υπηρετήσεις το δουλειά – ύπνος.

  1. Σπαστό και σπάσ’το!

Αντί να δυσανασχετείς με το σπαστό ωράριο επειδή κακά τα ψέματα θα πρέπει να επιστρέψεις στην δουλειά, δες το ως προτέρημα. Το ενδιάμεσο που ξεκλέβεις, αξιοποίησε το. Μια βόλτα στην πόλη, αν εργάζεσαι σε νησί, να εξερευνήσεις τα σοκάκια, τους ανθρώπους, τα αρώματα και τις νόστιμες ντόπιες λιχουδιές. Μπορείς ακόμη να καθίσεις αναπαυτικά σε μια καφετέρια δίπλα στο κύμα ή στο κέντρο της πόλης απολαμβάνοντας το αεράκι με τη συντροφιά ενός βιβλίου ή αφουγκράζοντας το κάτι διαφορετικό που ξεδιπλώνεται στα πόδια σου. Μη φοβηθείς τις νέες γνωριμίες. Είναι από εκείνες που κρατάνε μια ζωή.

  1. Το κινητό στη δόνηση

Δεν το χρειάζεσαι για να ξεκουραστείς αφού από μόνο του είναι πηγή κούρασης. Η έκθεση στο κινητό έπειτα από εργασία σίγουρα συμβάλλει στην ακόμη πιο εξασθενημένη θετική διάθεση και πιθανώς σε μια σειρά από ανεξέλεγκτες ψυχολογικές διακυμάνσεις. Και ξέρεις το γιατί. Θα δεις εκείνη στην Ρόδο να πίνει το aperol spritz  της ξέγνοιαστη, εκείνον στην Κρήτη να κάνει watersports και εσύ θα αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος για να είσαι εδώ. Άρα, Instagram εκτός λειτουργίας με την υπενθύμιση πως όλα είναι πλασματικά και τίποτα αληθές στο 100%.

  1. Η δουλειά μένει στην δουλειά

Δεν χρειάζεται να την μεταφέρεις σπίτι. Δεν χρειάζεται να την αναφέρεις συνεχώς ούτε να σε αγχώνει. Θα ολοκληρωθεί η πορεία σου στο συγκεκριμένο πόστο με το πέρας του Οκτωβρίου κι ύστερα, θα επιστρέψεις στα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου. Προσωρινότητα που οφείλεις να έχεις κατά νου.

Αυτά είχα να σου πω. Θες από την εμπειρία μου, θες από την πεποίθηση μου ότι όσοι εργαστήκαμε season αξίζουμε λίγη αγάπη παραπάνω, σου επισημαίνω ότι αξίζεις να περάσεις καλά αυτό το καλοκαίρι. 

Jen’s Tip: Ει ψιτ! Εσύ που απολαμβάνεις την άδειά σου, σε προτρέπω να είσαι ευγενικός με τον υπάλληλο που θα σε εξυπηρετήσει. Ένα χαμόγελο αρκεί!

jenniferizers

Start typing and press Enter to search