Τεστ Προσωπικότητας

Τι προσωπικότητα έχεις άραγε; Κατά καιρούς όλοι αναρωτιόμαστε τι χαρακτήρα έχουμε και ποια είναι η προσωπικότητά μας. Πλέον με τις ποικίλες έρευνες που έχουν εφαρμοστεί στον τομέα της ψυχολογίας οι ειδικοί μπορούν εύκολα και γρήγορα να καταλάβουν βασικά χαρακτηριστικά του ασθενή μέσα από κάποια απλά τεστ. Αυτά τα τεστ μπορεί να είναι με εικόνες, παζλ, ερωτηματολόγια με τα οποία βγάζουν συμπεράσματα και πορίσματα.

BRAIN FACTION AND MENTAL STABILITY

Δύο πράγματα πολύ σημαντικά για την ψυχοσωματική υγεία του ανθρώπου. Πάμε να δούμε λοιπόν κάποια τεστ προσωπικότητας που ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δώσεις ίσως σε εκπλαγείς με τον εαυτό σου.

#1

Το παρακάτω τεστ έχει γίνει viral και υπάρχει λόγος για αυτό. Αποτελείται από τέσσερις απλές ερωτήσεις, οι οποίες αποκαλύπτουν πράγματα για τον εαυτό μας που ίσως ούτε εμείς γνωρίζαμε. Πριν τις απαντήσουμε, ας έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς.


Ερώτηση 1: Ποιο είναι το αγαπημένο σας ζώο;
Ερώτηση 2: Ποιο είναι το δεύτερο αγαπημένο σας ζώο;
Ερώτηση 3: Τι σκέφτεστε, όταν φέρνετε στο μυαλό σας τον ωκεανό;
Ερώτηση 4: Τι σκέφτεστε, όταν φέρνετε στο μυαλό σας το σκοτάδι;

Η απάντηση στην πρώτη ερώτηση αποκαλύπτει το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, ενώ στη δεύτερη πώς αντιλαμβανόμαστε τον σύντροφό μας. Η τρίτη απάντηση που θα δώσουμε δείχνει την ιδέα που έχουμε για τον έρωτα και η τέταρτη για τον θάνατο.

#2

Ένα άλλο εξίσου πολύ ωραίο τεστ είναι αυτό με τον νάνο και μπορεί να σε κάνει να μπεις σε πολλές σκέψεις… 

1.Περπατάτε στο δάσος και ένας νάνος σας δίνει ένα κλειδί
τι κάνετε;
2. Όπως περπατάτε βλέπετε ένα φυτό. Τι είναι;
3. Το παίρνετε μαζί σας;
4. Βλέπετε μπροστά σας ένα οίκημα.
Τι είναι; περιγράψτε το
5.Σε ένα δωμάτιο σκοτεινό υπάρχει ένα μπαούλο.
το ανοίγετε; και αν ναι, τι έχει μέσα;
6. Βγαίνετε και βρίσκεστε μπροστά σε έναν όγκο νερού.
τι είναι;
7. Μετά από λίγο συναντάτε μια αρκούδα.
τι κάνετε;
8. Στο τέλος του δάσους συναντάτε έναν πολύ ψηλό τοίχο.
τι κάνετε;

Τεστ Rorschah
Τεστ Rorschah

Απαντήσεις:

1) Ο νάνος αντιπροσωπεύει την εξουσία και πως την αντιμετωπίζετε… με
σκεπτικισμό, χωρίς κουβέντα, με απόρριψη κλπ. Η σχέση με την εξουσία εξαρτάται και από το αν τελικά πήρατε το κλειδί, αν το αγνοήσατε κλπ.

2) Το φυτό αντιπροσωπεύει την οικογένεια μας. Τα ζωντανά χρώματα, οι έντονες μυρωδιές δείχνουν καλύτερη σχέση με αυτήν. Τα λουλούδια με αγκάθια δείχνουν προβλήματα και πιέσεις.

3) Δείχνει το πόσο ενωμένοι είμαστε με την οικογένεια μας και αν την “κουβαλάμε” μαζί μας , αν υπολογίζουμε πάνω της στις δύσκολες στιγμές κτλ.

4) Το σπίτι αντιπροσωπεύει τον εαυτό μας. Σχετικά με τα υλικά το ξύλο δείχνει προσγειωμένο χαρακτήρα ενώ το τσιμέντο/τούβλα πιο άκαμπτο και ισχυρογνώμων. Το αν είναι παλιό ή καινούριο δείχνει πράγματα για την αυτοεκτίμηση μας. Πως νιώσατε στην θέα του σπιτιού? Αυτό θα σας δείξει την αυτοαντίληψη σας…

5) Το σκοτεινό δωμάτιο με μπαούλο αντιπροσωπεύει το ασυνείδητο μας. Το συναίσθημα που σας ήρθε στο μυαλό δείχνει την επαφή με το ασυνείδητο σας. Ίσως να μην μπορέσατε να φανταστείτε το περιεχόμενο πράγμα που δείχνει ότι δε σας έχει απασχολήσει αρκετά το ζήτημα…Αναλύστε το περιεχόμενο και δείτε αν σημαίνει κάτι παραπάνω για εσάς. Μήπως βλέπετε πράγματα που θέλουν επανεξέταση και απαιτούν περισσότερη σκέψη;

6) Το νερό αντιπροσωπεύει την σεξουαλικότητα μας. Η ορμητικότητα του νερού σχετίζεται με την σεξουαλικότητα σας. Νιώσατε την ανάγκη να κοιτάξετε το νερό, να κολυμπήσετε ή σας φόβισε; Επίσης αν για παράδειγμα είδατε μια λίμνη η ερμηνεία έχει να κάνει και με το αν ήταν ήρεμη, ταραχώδης, βαθιά κλπ.

7) H αρκούδα είναι τα προβλήματα μας και πως τα αντιμετωπίζουμε . Το βάλατε στα πόδια; Την αντιμετωπίσατε; Προσπαθήσατε να την αγνοήσετε; Όλα αυτά δείχνουν την αντίδραση σας στα προβλήματα και τις εντάσεις.

8) Ο τοίχος είναι ο θάνατος και πως τον αντιμετωπίζουμε. Η θέα του τοίχου σας ανάγκασε να βρείτε εναλλακτική διαδρομή; Αγχωθήκατε στην έλλειψη επιλογών; Τον αψηφήσατε και συνεχίσατε την πορεία σας; Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον φόβο του θανάτου και το πόσο σας επηρεάζει..

Η πηγή αισιοδοξίας μας: www.blessed.gr

Start typing and press Enter to search