Κατερίνα Σολδάτου, απο τον εναέριο χορό στην κατάδυση

Ένα βίντεο μόλις 3 λεπτών κατορθώνει να αναδείξει την απαράμιλλη ομορφιά της φύσης της Κέρκυρας αλλά και τις εκπληκτικές δεξιότητες της Κατερίνας Σολδάτου, που αποδίδονται περίτεχνα μέσα από τη ματιά του συζύγου της Σπύρου Μπάντιου και τη βοηθεια του Λάμπρου Στάθη.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας παρουσιάσω και εγώ με τη σειρά μου, την εκπαιδεύτρια, χορογράφο και performer εναέριου χορού Κατερίνα Σολδατου μέσα από την δική της περιγραφή για το τελευταίο της project.

Η Κατερίνα Σολδάτου πέρα απ’τα ακραία μεγάλα ύψη όπου είναι γνωστή για τις χορογραφίες της λατρεύει και την ελεύθερη κατάδυση. Κατα την περιήγησή της στα βάθη της θάλασσας ανακαλύπτει εξίσου μαγευτικά μέρη που θα ήθελε να μοιραστεί και να αναδείξει, το αγαπημένο της βρίσκεται στην παραλία της Ροβινιάς στην Κέρκυρα και αποτελούσε όνειρο ζωής να χορέψει εκεί από την πρώτη στιγμή.

Η “Τρύπα του Χα” όπως λέγεται αυτή η κρυφή σπηλιά παίρνει ζωή με τα εναέρια πανιά για μια ημέρα και μέσα από το βίντεο και τις εικόνες επιβεβαιώνεται η απαράμιλλη ομορφιά της φυσης που κρύβει το νησί.

Χωρίς κάποια χορηγία ενόψει και υποστήριξη, μια μικρη ομάδα τριών ατόμων φέρει εις πέρας αυτό το πολλά απαιτούμενο και ιδιαίτερο έργο, τροφοδοτούμενοι από το πάθος τους για την περιπέτεια και την αγάπη για το νησί.

Όπως αναφέρει η ίδια…

“Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που ο σύζυγός μου Σπύρος Μπάντιος με οδήγησε υποθαλάσσια με μια ανάσα στο διαμάντι των Λιαπάδων, απο την είσοδο στην μαγική “τρύπα του Χα” εώς την ανάδυση και την πρώτη εισπνοή, δεν χόρταινα εικόνες .

Η σπηλιά της Ροβινιάς είχε κερδίσει την καρδιά και το μυαλό μου, εκείνη την ημέρα πριν έξι περίπου χρόνια με ονειρεύτηκα να χορεύω μέσα της και τελικά το κατάφερα χάρη στις δεξιότητες και το ταλέντο του Σπύρου.

Πίσω από το τελικό αποτέλεσμα και το μοναδικό βίντεο που μπορεί πλέον να παρακολουθήσει κάποιος στο Youtube κρύβεται ισχυρή μελέτη και μεγάλη προετοιμασία, απο την μεταφορά του εξοπλισμού, στην ασφαλή αγκύρωση των πανιών, απο τις ριψοκίνδυνες εναέριες λήψεις του Σπύρου δεμένο από διαφορετικά σημεία μέσα στη σπηλιά, μέχρι την πολύωρη παραμονή στα κρύα νερά της σπηλιάς, το τόλμημα αυτό δεν κατακτήθηκε εύκολα.

Ας κάνουμε όλοι όνειρα που μας βαζουν στην διαδικασία να γίνουμε πολύ καλύτεροι από αυτό που ήμασταν πριν την εκπλήρωσή τους, τίποτα δεν χαρίζεται και αν σε κάποιους δίνονται πράγματα απλόχερα τότε τους λυπάμαι γιατί έχασαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τους καρπούς που έρχονται μέσα απο ισχυρή προσπάθεια και ουσιαστική δουλειά.

Και στο κάτω κάτω αν το όνειρο δεν κατακτιέται με δυσκολία, μαλλον δεν ήταν και πολύ σπουδαίο.

Ευχαριστώ πολύ τον Λάμπρο Στάθη για την βοήθεια του στην εκπλήρωση του εγχειρήματος της Ροβινιάς, όλους όσους παρακολουθούν και μοιράζονται το βίντεο μας στα μέσα κοινωνικης δικτύωσης, μα πάνω απ’ όλα τον άντρα μου που πιστεύει σε μένα πιο πολύ από τον ίδιο μου τον εαυτό. “

Katerina-Soldatou-blessed.gr-Κατερίνα-Σολδάτου

Περισσότερα :

Συνδυασμός ελεύθερης κατάδυσης με εναέριο χορό 

Katerina Soldatou – This is how I heal

Σεμινάρια εναέριου χορού στην Κέρκυρα
Aerial Essentials Corfu 2022

Εναέριος χορός και ιστιοπλοΐα

Aerial silks from a sailing boat in the Cycladic sunset

www.katerinasoldatou.com

Βίντεο και φωτογραφίες : Ionius Asset Productions

Start typing and press Enter to search