Τα οφέλη της Aerial Yoga!

Πίσω στο χρόνο… Η Aerial Yoga

Η Εναέρια Yoga ή αλλιώς antigravity yoga αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι ένα είδος άσκησης που συνδυάζει τις παραδοσιακές asanas (στάσεις ) της yoga, με στοιχεία σωματικής ενδυνάμωσης και τη διασκέδαση των ακροβατικών ασκήσεων. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια μιας ειδικής κούνιας η οποία κρεμιέται με ασφάλεια από το ταβάνι, σε μερική απόσταση από το έδαφος.

Η ιστορία της εναέριας Yoga όμως ξεκινάει από πολύ παλιά. Στις αρχές του περασμένου αιώνα, ο B.K.S. Iyengar θεμελίωσε το σύστημα Iyengar yoga, το οποίο δίνει έμφαση στην ευθυγράμμιση και καθιέρωσε όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούμε σήμερα στη yoga, όπως τα μπλοκ, τις κουβέρτες, τους ιμάντες κ.α.

Χάρη σε αυτήν την τεχνική, η πρακτική της yoga έγινε ευκολότερη στην εκτέλεση και ήταν προσβάσιμη ακόμα και σε εκείνους για τους οποίους η παραδοσιακή yoga δεν ήταν κατάλληλη για την υγεία τους.

Τα πολύτιμα οφέλη που προσφέρει η Aerial Yoga στο σώμα και στη ψυχολογία μας!

Μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη που επιφέρει η ενασχόληση με την aerial yoga στην σωματική και πνευματική υγεία μας είναι η ευθυγράμμιση και η βελτίωση της στάσης του σώματος, η μυϊκή ενδυνάμωση, η ευλυγισία και η αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης.

Ένα από τα σπουδαιότερα οφέλη της εναέριας yoga όμως, είναι η βελτίωση της ψυχικής μας υγείας κάτι το οποίο επιτυγχάνεται λόγω των ανάποδων στάσεων, που εκτός από την διασκεδαστική μορφή που δίνουν στο μάθημα, έχουν αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα στην βελτίωση της διάθεσης και φυσικά στην αντιμετώπιση των φόβων μας αλλά και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης από το πρώτο κιόλας μάθημα!

Η Aerial Yoga έχει αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα στην βελτίωση της διάθεσης αλλά και στην αντιμετώπιση των φόβων μας!

H Aerial Yoga είναι ένα όμορφο άθλημα-άσκηση για το μυαλό και το σώμα.

Μέσα από ένα ευρύ ασκησιολόγιο, η πρακτική της aerial yoga μπορεί να προσαρμοστεί τόσο σε έναν αρχάριο όσο και σε έναν προχωρημένο ασκούμενο, παιδί ή ενήλικα. Επιπλέον ένα μάθημα μπορεί να έχει fitness χαρακτήρα, να γίνει πιο δυναμικό ή πιο ακροβατικό.

Η πρακτική της Aerial Yoga μπορεί να προσαρμοστεί και να προσφέρει τα ευεργετικά της οφέλη τόσο σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά!

Christina Boubouka blessed.gr Φωτογραφίες: Spiros Bouboukas

Ως aerial instructor εισπράττω μεγάλη χαρά μέσα από την ανοδική πορεία, την προσπάθεια και την επιμονή κάθε μαθητή μου.  Ξεκινώντας μια όμορφη συνεργασία με την σχολή χορού Χοροκίνηση στην Κέρκυρα, χαίρομαι ιδιαίτερα που μπορώ να μεταδώσω την μεγάλη μου αγάπη για τον εναέριο κόσμο, φροντίζοντας για την ασφάλεια όλων μας και τηρώντας τους προβλεπόμενους κανόνες.

Θα χαρώ να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία σας…

Christina Boubouka.

#Aerialyogainstructor #Fitnessinstuctor

Start typing and press Enter to search